skok na hlavní menu | menu sekce Aktuality


Úvod › Aktuality › Nominujte své knihy do katalogu Nejlepší knihy dětem 2017/18

Aktuality

foto

Další články

Čtení dětem 2021

Městská knihovna v Praze a Moravská zemská knihovna společně loni…

Číst dál » | -29.-04.2021

Praha vydala e-knihu další Expedice poezie ke Světovému dni knihy

Partnerství Prahy s německým Heidelbergem dalo vzniknout zajímavému…

Číst dál » | -22.-04.2021

Svět knihy 2021

Konání letošního pražského Světa knihy se posune. Mezinárodní knižní…

Číst dál » | -21.-04.2021

Cena Jiřího Ortena 2021 vyhlásila nominace

Na Cenu Jiřího Ortena 2021 byla nominována básnická sbírka Betonová…

Číst dál » | -21.-04.2021

Nominujte své knihy do katalogu Nejlepší knihy dětem 2017/18

Svaz českých knihkupců a nakladatelů přijímá knihy, z nichž vzejde katalog Nejlepší knihy dětem 2017/18.

SČKN ve spolupráci s Českou sekcí IBBY a nově i SKIPem vytváří další ročník katalogu doporučené literatury pro děti a mládež s názvem Nejlepší knihy dětem 2017/2018.

Od roku 2015 byl původní projekt upraven. Momentálně jde o cyklus autorských čtení, jehož pravidelným říjnovým vyvrcholením je vydání nového výročního katalogu – komentovaného soupisu doporučené původní české produkce pro děti a mládež za poslední rok. K orientaci v záplavě nových knižních titulů pro děti poslouží tento katalog nejen knihovnám, školám, knihkupcům, ale především rodičům a širší veřejnosti. V letošním roce opět obsáhne 52 titulů, které se také všechny během dalšího roku objeví v rámci nového projektu v dětském vysílání České televize ČT :D.

Devízou tohoto „nekomerčního“ katalogu, do nějž mohou nakladatelé své knihy nabízet, je fakt, že umístění v katalogu není komerční záležitostí, tedy si ho nelze pro knihu „zakoupit“. Katalog produkuje SČKN a tituly vybírají nezávislí odborníci na literaturu pro děti a mládež. Tvůrci katalogu ručí za grafickou i obsahovou úroveň knih v něm obsažených a prezentovaný obsah garantuje Svaz českých knihkupců a nakladatelů ve spolupráci s Českou sekcí IBBY a SKIPem. Nahlédnout do katalogů z předchozích let můžete na webových stránkách nejlepsiknihydetem.cz.

Nakladatelé nyní mohou přihlašovat do katalogu Nejlepší knihy dětem 2017/18 mezi kandidáty na výběr tituly, které vyšly v daném časovém období, tj. od září 2017 do září 2018, a jsou prvním vydáním původní české literatury pro děti a mládež v oblasti fiction či non-fiction. Vybrané knihy je třeba spolu s vyplněnou přihláškou a v počtu maximálně celkem 7 titulů na jednoho nakladatele doručit ve dvou exemplářích na novou adresu sekretariátu SČKN:

Fügnerovo náměstí 1808/3, Praha 2, 120 00.

Termín odevzdání nominovaných knih, z nichž odborná porota vybere definitivní výběr, je 5. 9. 2018.

Další informace o přihlašování knih do katalogu naleznete na stránkách SČKN.





česky | English